eve dienkuh......

Nieuws

Zeeuws nieuws van PIXZ Zeeland Lifestyle

PIXZ Zeeland foto van de week ‘Ringrijden Abdijplein’ Middelburg

Wat een ongelofelijk schattige foto van deze jonge Zeeuwtjes die onschuldig frietjes aan het smikkelen zijn tijdens het Ringrijden op het Abdijplein in Middelburg. Daarom konden wij niet anders dan deze foto nomineren als PIXZ Zeeland Foto van de week! Met dank aan Lisette Peenen!

Link: PIXZ
PIXZ: Lisette van Peenen
Plaats: Middelburg
Categorie: Zeeuwse Evenementen 

3 weken ago Views

PIXZ Zuid Holland photosharing app is live!

Na PIXZ Zeeland is ook PIXZ Zuid Holland een feit! PIXZ Zuid Holland bestaat eveneens als PIXZ Zeeland uit een interactieve website en een App voor zowel IOS als voor Android!

Uiteraard kan je hier ook jouw mooiste foto’s van Zuid Holland delen, andere PIXZ gebruikers volgen en delen we de mooiste, leukste, meest actuele/opmerkelijke PIXZ Zuid Holland via Facebook en Instagram!

Maak vandaag nog jouw PIXZ Zuid Holland account aan en doe mee!

 

PIXZ Zuid Holland (Scheveningen) Credits: Leon de Poorter

 

 

3 weken ago Views

Maak kans op 2 kaartjes voor Zeehonden spotten bij Scheldesafari!

Leuk! Vanaf heden kun je Zeehonden spotten op de Westerschelde. Dit energieke avontuur is leuk voor jong én oud; enkel de boottocht is al de moeite waard.

De nieuwe site van Scheldesafari bevat een prachtige foto van PIXZ Zeeland; de tevreden zeehond gemaakt door Tim en Lenny Adriaanse.

Om de leuke samenwerking met Scheldesafari te vieren en hen te bedanken dat ze een foto van PIXZ hebben gekozen voor de site, mogen wij 2 vrijkaartjes weggeven! Dus volg ons op Facebook en Instagram en maak kans!

Uiteraard krijgt de eigenaar van de foto, Tim Adriaanse, ook nog 2 kaartjes!

Spelregels Scheldesafari actie:

 • de kaartjes zijn op naam en niet overdraagbaar
 • de kaartjes zijn niet inwisselbaar
 • reserveren is op basis van beschikbaarheid in overleg met Scheldesafari
 • de prijswinnaar wordt bekend gemaakt via PIXZ Zeeland Blog en Social Media

Wij bedanken Scheldesafari voor de samenwerking!

www.scheldesafari.nl

2 maanden ago Views

Tips voor de beginnende fotograaf!

Blog door Quirien Marijs

 ‘Tips voor de beginnende fotograaf!

Door PIXZ ben ik benaderd met de vraag of ik het zag zitten om mijn vergaarde kennis m.b.t. tot met name landschapsfotografie te delen speciaal voor de enthousiaste beginnende (hobby)fotograaf. Daar werk ik graag aan mee!

Wanneer ik op een landelijke fotosite mijn foto’s wil plaatsen, lees ik in de richtlijnen ervan o.a. de zin ‘plaats alleen je beste foto`s’.. Dat is interessant! Want iemand die in zijn of haar achtertuin een foto van een bloem maakt, heeft misschien wel diens beste foto gemaakt terwijl een landschapsfotograaf wellicht dezelfde euforie bereikt als hij voor dag en dauw op pad gaat om de zonsopkomst ergens midden in de polder vast te leggen.

Toch is het goed om bij het fotograferen uit te gaan van wat basic richtlijnen. Het is natuurlijk leuk om je eigen foto geweldig te vinden maar is je foto dat dan ook werkelijk? Wellicht kan ik je aan de hand van enkele basis richtlijnen op weg helpen…

Standpunt van je camera

Wanneer je ergens foto’s van maakt kun je, zonder al gelijk aan de technische kant van het fotograferen te denken, letten op diverse dingen die van invloed kunnen zijn op je uiteindelijke foto’s. Denk bijvoorbeeld aan het standpunt van je camera. Zo kun je kinderen en (huis)dieren bijvoorbeeld in de meeste gevallen het beste fotograferen op hun eigen hoogte. Ten eerste maakt het de kinderen zelf ook ‘groot’ maar het zorgt er ook voor dat er meer van de achtergrond in beeld komt. Hierdoor kan het zelfs zo zijn dat je kunt bereiken dat alles wat zich (ver) op de achtergrond bevind, onscherp wordt zodat de nadruk op het kind of dier komt te liggen.

Ga eens door de knieën…

Hetzelfde geldt overigens ook voor bijvoorbeeld bloemen, (kleine) objecten en paddestoelen. Probeer deze maar eens te fotograferen op gelijke hoogte. Met name paddestoelen zijn vaak niet erg groot. Wanneer je die gewoon al staande van bovenaf fotografeert, zie je niet alleen de paddenstoel(en) maar ook alles erom heen scherp in beeld. Niet echt ‘spannend’. Mijn devies; ga eens door de knieën en neem je foto’s zijwaarts. Zelfs met je smartphone!

Scheve zee?

Bij landschapsfoto’s heb je met andere zaken te maken. In veel gevallen wil je dan juist wel alles scherp in beeld hebben tenzij je een bepaald hoofdonderwerp duidelijk naar voren wil halen. Waar je zoal op kunt letten zijn zaken als de horizon; let erop dat deze recht is. Ik zie regelmatig foto’s op internet waarop de horizon scheef afgebeeld is. Vooral duidelijk te zien bij zee-aanzichten. Elke beginner moet dit leren en ook ikzelf maakte me hier in het begin schuldig aan. Maar echt, een scheve horizon is gewoon niet fraai! Houd hier ook enige rekening mee bij bijvoorbeeld daken van huizen, een dijk in de polder, etc. Het begint –heel simpel- bij het rechthouden van je camera.

Wees creatief!

Wees ook creatief! Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat we alles wel gezien hebben. De ‘markt’ is v.w.b. fotografie best wel verzadigd, zeker nu we zelfs met onze smartphone aardige foto’s kunnen maken. Een foto van de Zeelandbrug, gemaakt op een fraaie zomerdag met een blauwe lucht en slechts een wolkje aan de hemel, kennen we wel. Hetzelfde geldt voor het leuke schaapje in de wei. Niets staat je in de weg om die hier op PIXZ te delen, maar je bent niet de eerste. De mooiste (landschapsfoto’s) maak je overigens ook niet op een warme zonnige zomerdag om 2 uur in de middag. Het licht is dan te fel om iets mooi in beeld te brengen. Ga er daarom eens op uit in de vroege ochtend of houd de zonsondergang aan het einde van de avond eens in de gaten. Er zijn diverse nuttige apps voor te vinden voor op je smartphone. Zo gebruik ik zelf o.a. een app voor het getij zodat ik kan zien waar en wanneer het hoog of laag water is. Tevens heb ik een app om te bepalen hoe de stand van de zon is en waar deze opkomt dan wel ondergaat. Op die manier kun je jezelf voorbereiden op fraaie situaties en dit kan je foto’s zeker ten goede komen. En geloof me; als jij op een vroege ochtend in je eentje op bijvoorbeeld het strand loopt met een fraaie zonsopkomst… beter kun je je dag toch bijna niet beginnen?

Ik benoemde al eerder de scherpte of onscherpte in foto’s. Je kunt hier op diverse manieren op een creatieve manier mee omgaan. Het spreekt echter voor zich dat hetgeen je echt wil laten zien, scherp moet zijn. Heb je foto’s gemaakt maar zijn ze niet scherp, laat ze dan voor wat ze zijn en kijk wat er de volgende keer beter kan.

Tot slot. Praktische tips

Dit blog wil ik afsluiten met enkele praktische tips. Wanneer je met regelmaat fotografeert en ook nog eens met een spiegelreflex of systeemcamera, schaf dan een tweede accu aan en zorg er ook voor dat je accu’s altijd opgeladen zijn. Op die manier ga je altijd goed voorbereid op pad en hoef je geen moment te missen. Zelf heb ik ook altijd een stuk ‘bubbeltjes’ plastic in de auto liggen voor het ‘laag bij de grond’ fotograferen. Mocht je verder overwegen om een statiefje aan te gaan schaffen –en dat kan ik zeker aanraden-, koop dan niet de goedkoopste die er is. Die zijn namelijk niet voor niets goedkoop. Een paar tientjes extra en je hebt gewoon iets beters. Fotografie is geen goedkope hobby en zeker wanneer je –zoals ik- erin doorgroeit, zul je af en toe in de buidel moeten tasten. Maar dan… is het ook extra genieten…!’

Foto’s zien van Quirien Marijs?

Ga naar zijn PIXZ Profiel!

 

 

 

2 maanden ago Views

Zeeland Foto Quiz!

Leuk! Hoeveel weet jij van Zeeland? Test je kennis doe met met de Zeeland Foto Quiz! Deelname is uiteraard gratis! De 20 beste Zeeland kenners komen in de topscore lijst.


 

PIXZ Foto Credits in de quiz van:

 • Jaap Dorleijn
 • Riet de Ronde
 • Gabien
 • Drumkid
 • John Bosch
 • Photos by Lars
 • MoniqueVK
 • Quirien Marijs
 • Vanita Photography
 • Andy Troy
 • Arnold
 • Arjo Nieuwkoop
 • Annemarie

Maak vandaag nog jouw PIXZ Zeeland account en doe mee met de leukste community van Zeeland!

 

 

2 maanden ago Views

Prijswinnaars Zeeuws pakket bekend!

De prijswinnaars van het Zeeuwse pakket zijn bekend! Lees snel verder of jij hebt gewonnen! De prijswinnaars kunnen een mail sturen naar info@PIXZ.nl met hun naam en schoen(klomp ;-))maat. Zodra het Zeeuwse pakket klaar is kan het opgehaald worden bij Klompenmakerij Traas in Heinkenszand (Westdijk 3). De rondleiding kan tevens in overleg met Jaap & Joke van de Klompenmakerij geboekt worden.

Prijswinnaars Zeeuws pakket bekend!

1 > Quirien Marijs 

Quirien Marijs Dit wil ik wae winne wan dan kan ik, terwijl ik op die drop ant knauwe bin, mie de klompen aan mooie plaetjes schiete en dirnae oallemille mense blie maeken ak die kaerten op de bus doehe. En ak dan tuus komme en de deure open draaie mie de sleutel die aan die sleutelanger zitte, ae de vrouwe pannenkoeken gebakke en di wor ik dan wae opgeweckt van. En zodri we dan gegeten aen, zeg ik tegen de vrouwe; kom we gin ni Traas… klompe kieken… Misschien aen ze dur zelfs maete 44 voe mien.

2> Mieke Roelofs

Mieke Roelofs Omdat ik mijn kleindochters die in Australië opgroeien, deze zomer wat Zeeuwse cultuur wil bijbrengen. Zo komen namelijk in juli naar Nederland.

3> Dicky Weidema

Dicky Weidema ik doe mee voor het pakket, misschien omdat het vandaag mijn verjaardag is.

 

Prijswinnaars Zeeuws Pakket via BX Radio

Ook via de Zeeuwse radio Zender ‘BX Radio‘ geven wij 2 pakketten weg! Volg BX Radio om te kijken wie daar de prijswinnaars zijn! Link: http://www.bxradio.nl.

Wil jij ook een uniek Zeeuws pakket kopen?

Leuk als (moederdag-) cadeau, relatiegeschenk of simpelweg voor jezelf! Neem contact op voor de mogelijkheden!

3 maanden ago Views

15000 PIXZ Bedankt!

15000 PIXZ Bedankt!

Een nieuwe mijlpaal voor het Zeeuwse fotonetwerk en app PIXZ Zeeland! Wij zijn ongelofelijk dankbaar voor dit gegeven en de prachtige beelden en positieve berichten die elke dag op PIXZ gedeeld worden met alle Zeeland-liefhebbers.

We bedanken daarom ook iedereen die hieraan meewerkt en hopen Zeeland in de toekomst nog meer vast te leggen, te delen en elkaar te inspireren en te verblijden met mooie, unieke beelden!

Zeeland App

Heb jij tips om PIXZ Zeeland nog leuker te maken? Neem contact op!

3 maanden ago Views

4 mei, herdenking. Het blijft bijzonder.

4 Mei blijft een bijzondere dag, voor oud maar ook zeker voor jong. Wij staan hier zeker bij stil en niet alleen om 20:00 uur. Vrijheid is niet vanzelfsprekend en wij mogen dankbaar zijn voor de vrijheid die wij, in onze maatschappij, mogen ervaren.

 

#PIXZ; Wilma van Oorschot Yerseke 

 

4 maanden ago Views

Koning Willem Alexander van harte met uw 50ste verjaardag!

Wij zijn trots dat Koning Willem Alexander op PIXZ Zeeland staat (met dank aan Tim Adriaanse)! Hierbij van harte met uw 50ste verjaardag namens PIXZ gebruikers én het PIXZ team :)! En uiteraard wensen wij iedereen een leuke, gezellige Koningsdag!

Koning Willem Alexander in Vlissingen

PIXZ Zeeland Fotocredits: PIXZ fotograaf Tim Adriaanse legde onze Koning erg mooi vast, tijdens de heropening van de Zeevaartschool in Vlissingen, in februari dit jaar.

4 maanden ago Views

Zeeuws Pakket winnen? Doe mee en maak kans!

Te leuk! Dit originele ‘100% Zeeuws Pakket’ kan jij nu winnen!

Zeeuws Pakket t.w.v. € 50 winnen?

Zeeuws pakket Het unieke Zeeuwse Pakket bestaat uit:

 • Zeeuwse knopdrop
 • Weckpot boerin
 • Pannenkoekmix
 • Sleutelhanger
 • Rondleiding voor 2 personen bij Klompenmakerij Traas
 • Unieke houten klompen met gelaserd PIXZ Zeeland logo (in jouw maat)
 • 12 Zeeuwse postkaarten

Kans maken?

Volg PIXZ op Instagram en of Facebook en laat ons weten waarom jij dit leuke 100% Zeeuwse pakket wilt winnen! Daarnaast; delen mag uiteraard :)! Wij geven er drie weg.

Klompenmakerij Traas

Deze leuke, typisch Zeeuwse actie, wordt uitgevoerd in samenwerking met één van de weinige authentieke klompenmakerijen in Nederland; Klompenmakerij Traas uit Heinkenszand. Jaap & Joke Kramer runnen de Klompenmakerij met veel passie & kennis, en voeren een uitgebreid assortiment voor particulier en zakelijk gebruik.

De Klompenmakerij bestaat uit:

Klompenmakerij Traas

Daarnaast is Joke in het hoogseizoen met haar gezellige assortiment ook te vinden op vele Zeeuwse markten. Ga eens langs bij Jaap & Joke in Heinkenszand, bezoek hun webshop en laat je verrassen!

Voorwaarden

 • Volg PIXZ Zeeland op Instagram of Facebook
 • Reageer in een comment met een leuke, unieke, originele reactie waarom jij het Zeeuws Pakket wilt winnen
 • De klompen met het gelaserde logo worden op maat gemaakt, daarom kan het iets langer duren dat deze klaar zijn in jouw maat, wij houden je dan op de hoogte
 • De rondleiding is op basis van beschikbaarheid in overleg met Jaap & Joke van de Klompenmakerij
 • De prijs is niet inwisselbaar
 • De prijswinnaars worden bekend gemaakt via PIXZ Lifestyle en Social Media
 • Het pakket kan je ophalen bij Klompenmakerij Traas, Westdijk 3 te Heinkenszand
4 maanden ago Views
Scroll to top